Tisztelt Hölgyem/Uram!

Gyula Város Önkormányzata különleges, újszerű, múltidéző, virtuális közösségi teret hoz létre GYULA ANNO címmel.

Célunk: bővíteni a város múltjának megismerési lehetőségét a korszerű elérhető technika segítségével. Egyben bevonni a város lakosságát e közös munkába.

Szeretnénk összegyűjteni, rendszerezni, bemutatni, nyilvánossá tenni a város múltját, az egykori eseményeket, a helyi polgárok életét reprezentálva: régi képek, fotók, dokumentumok segítségével.

A honlap folyamatosan alakul, változik. Terveink szerint később a rengeteg privát kép bemutatása mellett, a meglévő kész gyulai archívumok anyagai is elérhetőek lesznek majd (könyvtár, levéltár, múzeum, magángyűjtemények).

Kérjük Önt legyen a GYULA ANNO honlap „szerkesztője”, szíveskedjen elővenni a féltve őrzött, megsárgult fényképeket a családi albumból, tegyük közkincsé városunk megismerhető múltját.
Mutassuk meg a világnak Gyula város 150 éves helytörténetét az értékes régi fotók segítségével.

A képanyag bővítése folyamatos, a digitális képek dokumentumok beküldése mellett a honlapra régi képek átvételét – feldolgozását, megjelentetését is vállaljuk, megoldjuk.
Kérjük a képek mellé odaírni: a beküldött kép tulajdonosának nevét, elérhetőségét, kit, mit ábrázol, mikor készült, ki készítette a fotót, egyéb fontos közlendők.
Fontos: csak 1990 előtt készült képeket, dokumentumokat várunk !!!

A dokumentumok és képek az alábbi módon tölthetők fel, juttathatók el részünkre: postán, vagy elektronikus formában a Kapcsolatban megadott címekre küldve.

Elsősorban digitális képeket várunk emailben.

Készült az Önkormányzati és Oktatási Osztály közreműködésével.

Köszönettel és tisztelettel: Dr. Görgényi Ernő polgármester